Share on Facebook

The Reader’s Digest Totally Random Trivia Quiz

Are you a master of pop culture, historical and geographical trivia? If so, you might have what it takes to ace the Reader’s Digest Totally Random Trivia Quiz!

1 / 30
Trivia quiz question markPhoto: Shutterstock

1. Which country’s 1900 constitution left room for adding New Zealand as a member state someday?

Photo: Shutterstock

2 / 30
Opera House in Sydney, AustraliaPhoto: Shutterstock

Answer: Australia

3 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

2. Earlier this year, who became the youngest person to receive four Oscar nominations for acting?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

4 / 30
Actress Jennifer Lawrence at movie premierePhoto: Helga Esteb/Shutterstock

Answer: Jennifer Lawrence

5 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

3. Seven Catholic popes, three Russian czars and one great Macedonian all shared what name?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

6 / 30
Alexander the Great statuePhoto: Shutterstock

Answer: Alexander

7 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

4. In what 1980s hit does the singer buy bread from a man in Brussels who was six-foot-four and full of muscles?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

8 / 30
Australia outbackPhoto: Shutterstock

Answer: “Down Under” by Men at Work

9 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

5. What is the only major European river to waltz its way from west to east?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

10 / 30
Danube River in AustriaPhoto: Shutterstock

Answer: The Danube

11 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

6. Dr. Kenneth Leigh Evans purportedly used a 300-year-old Jamaican recipe to create what coffee liqueur?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

12 / 30
Tia Maria coffee liqueurPhoto: Shutterstock

Answer: Tia Maria

13 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

7. What’s the name of both the Libyan capital and Lebanon’s second-largest city?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

14 / 30
Citadel of Raymond de Saint-Gilles, Tripoli, LebanonPhoto: Shutterstock

Answer: Tripoli

15 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

8. Which calendar date is the rarest birthday?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

16 / 30
February 29 on wooden block calendarPhoto: Shutterstock

Answer: Feb. 29

17 / 30
Trivia quiz question markPhoto: Shutterstock

9. In 2005, what celebrity jumped up and down on Oprah’s sofa, proclaiming his love for actress Katie Holmes?

Photo: Shutterstock

18 / 30
Tom Cruise and Katie Holmes at movie premierePhoto: Everett Collection/Shutterstock

Answer: Tom Cruise

19 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

10. Of the six wives of England’s King Henry VIII, how many were named Catherine?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

20 / 30
Henry VIII postcardPhoto: neftali/Shutterstock

Answer: Three (Catherine of Aragon, Catherine Howard and Catherine Parr)

21 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

11. In which country do the similarly named Dnieper and Dniester rivers reach the Black Sea?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

22 / 30
readers-digest-trivia-quiz-ukrainePhoto: Shutterstock

Answer: Ukraine

23 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

12. Which American “king” posed for a photo with U.S. president Richard Nixon in 1970?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

24 / 30
Elvis Presley stars on Hollywood Walk of FamePhoto: nito/Shutterstock

Answer: Elvis Presley

25 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

13. Measuring just a few millimetres, paedocypris progenetica may be the world’s tiniest fish species. In which country could you spot one, if you have good eyesight?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

26 / 30
IndonesiaPhoto: Shutterstock

Answer: Indonesia

27 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

14. Where is the humerus bone found?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

28 / 30
Woman's bicepPhoto: Shutterstock

Answer: In the upper arm

29 / 30
Question mark on black chalkboardPhoto: Shutterstock

15. What Renaissance political thinker advised, “It is better to be feared than loved, if you cannot be both”?

Photo: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: ShutterstockPhoto: Shutterstock

30 / 30
Painting of MachiavelliPhoto: Shutterstock

Answer: Niccolò Machiavelli